سلامتی کودک من

دلایل بیرون آوردن زبان کودکم چیه؟

1399/7/24 10:37
نویسنده : نسیم
75 بازدید
اشتراک گذاری

سلام دوستان گلم

در این پست میخوایم بدونیم که چرا کودکمون زبونش رو بیرون میاره؟

معمولا نوزادان با کمک دهانشان دنیا و اطراف خود را کشف می کنند؛ از این رو بیرون آوردن زبان اغلب امری طبیعی محسوب می شود. رایج ترین دلیلی که برای این کار وجود دارد، واکنش نشان دادن های درونی نوزاد است که به آن «رفلکس بیرون انداختن زبان» گفته می شود.

در حقیقت کودکان با این رفلکس ها به دنیا می آیند. رفلکس به واکنش عضلانی گفته می شود که کاملا به طور اتوماتیک در نتیجه پاسخ به تحریک های بیرونی انجام می شود.

اگر بیرون آوردن زبان در نتیجه واکنش نشان دادن باشد، کاملا عادی است و بسیاری از نوزادان سالم آن را انجام می دهند.

البته دلایل دیگری هم برای این کار وجود دارد که در قسمت پایین به آن ها اشاره می کنیم.

به چه دلایلی کودک زبانش را بیرون می آورد؟

تقلید کردن

بیشتر بزرگسالان وقتی با کودک بازی می کنند، زبان شان را بیرون می آورند. بسیاری از مطالعات انجام شده در این زمینه نشان داده است که نوزادان برای تقلید کردن از بزرگ ترها زبان شان را بیرون می آورند.

اظهار نیازهایشان

ممکن است کودک برای اینکه به مادرش نشان دهد که گرسنه است، زبانش را بیرون بیاورد. گاهی اوقات اگر نوزاد سیر شده باشد، زبانش را بیرون می آورد تا به مادرش بگوید که شیردهی را متوقف کند.

واکنش طبیعی

بیرون انداختن زبان ممکن است به علت واکنش عادی نوزاد شیر خوار باشد.

واکنش شیرخوار و واکنش باز کردن دهان، از جمله مثال های واکنش در نوزادان است که باعث می شود آن ها زبان شان را بیرون بیندازند. زمانی نوزاد از خود واکنش شیرخواری نشان می دهد که بعد از لمس ناحیه اطراف دهانش، لب و زبانش را به انتظار شیر خوردن، تکان دهد.

همین طور نوزاد وقتی از خود واکنش دهان باز را نشان می دهد که عقب دهان یا گلو یک شیء جامد را احساس کند که مانع از باز کردن دهانش شده و در نهایت باعث شود تا نوزاد برای بیرون انداختن شیء خارجی احتمالی در دهان خود، زبانش را بیرون بیاورد.

نشان از اینکه هنوز برای خوردن غذاهای جامد آماده نیستند

یکی دیگر از زمان هایی که نوزاد زبانش را بیرون می آورد، وقتی است که هنوز آماده خوردن غذاهای نیمه جامد با قاشق نیست.

اگر نوزادتان این واکنش را از خود نشان داد به این معنی است که هنوز واکنش دهان باز در آن ها وجود دارد و آماده خوردن غذاهای نیمه جامد یا جامد نیستند.

وقتی که نوزاد بتواند سقف دهانش را لمس کند و غذا را قورت دهد، دیگر این واکنش را نشان نمی دهد.

نفس کشیدن از دهان

از راه دهان نفس کشیدن باعث می شود تا نوزاد زبانش را بیرون بیاورد. به دلایل متعددی از جمله: عطسه ساده، سرما خوردگی، مسدود شدن سینوس ها، آلرژی ها، ملتهب شدن لوزه ها یا آدنوئیدها، نوزاد از راه دهانش نفس می کشد.

باد معده

بعضی از نوزادان وقتی می خواهند که باد معده خود را خارج کنند، این واکنش را نشان می دهند که علت آن، احساس ناراحتی و درد به علت تجمع زیاد باد در معده شان است.

ماکروگلوسیا

به بزرگ شدن غیر عادی زبان، ماکروگلوسیا گفته می شود. همین طور، بعضی از نوزادان تحت شرایط خاصی، مثل: ابتلا به سندرم داون، کم کاری تیروئید یا سندرم بک ویت ویدمن، زبان شان بزرگ می شود.

گاهی اوقات، بزرگ شدن زبان نتیجه وجود تومور یا آسیب دیدن نوزاد می باشد که البته ممکن است ژنتیکی باشد.

وقتی که زبان نوزادان بسیار بزرگ باشد، نمی توانند آن را درون دهان شان نگه دارند و از همین رو، آن را بیرون می آورند.

میکروگناتیا

بعضی از نوزادان به طور کاملا ارثی، فک و چانه هایی کوچک دارند و نمی توانند زبانشان را داخل دهان کوچک خود نگه دارند که به این عارضه، میکروگناتیا می گویند.

در بعضی از نوزادان، در بین ماه های پنجم تا هفتم، بعد از بزرگ شدن اندازه دهان و رشد ماهیچه ها، این عارضه به خودی خود برطرف می شود.

یکی دیگر از دلایل ابتلا به این بیماری، ترک خوردن سقف دهان، ابتلا به سندرم هایی مثل پیرروبین، بیماری مارفان، تریزومی 13، تریزومی 18 و .. است.

در بیماری میکروگناتیا سایز زبان عادی است؛ اما چانه کوچک تر از حد معمول می باشد.

هیپوتونی

به کاهش تونوس یا کشیدگی طبیعی عضلانی هیپوتونی گفته می شود که بر ماهیچه های زیادی از جمله : زبان، اثر می گذارد.

در چنین مواقعی نوزاد زبان خود را بیرون می آورد. هیپوتونی دلایل زیادی دارد که از جمله آن ها می توان ابتلا به سندرم داون، پرادرویلی، سندرم رت و دیگر بیماری ها اشاره کرد.

وجود جرم درون دهان یا رشد غیر عادی بافت ها

هر گونه رشد غیرعادی بافت های درون حفره دهانی یا زبان، فضا درون دهان را اشغال می کند و منجر به بیرون آمدن زبان می شود.

برخی از عواملی باعث ایجاد چنین وضعیتی می شوند، وجود تومور یا ابتلا به عفونت های غده بزاق یا وجود کیست هایی مثل کیست مجرای تیروگلوسال است.

اختلال عملکردی عضلانی دهان (OMD)

اختلالات عملکردی عضلانی در حقیقت گروهی از اختلالات مربوط به صورت و حفره دهانی هستند که معمول ترین نوع این اختلال، بیرون آوردن زبان در نوزاد است.

منبع این مقاله دکتر چک - بیرون آوردن زبان نوزاد

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)